Voorlichting over handicaps 

Handicaps in Zimbabwe  worden omringt door mythes, wat leidt tot stigmatisering van mensen met een handicap en hun families. Over het algemeen is er weinig informatie beschikbaar over de preventie van bepaalde handicaps en het belang van vroegtijdige identificatie en behandeling. We zijn van mening dat het verstrekken van informatie en het doorbreken van mythes en stigmatisering zal leiden tot een beter begrip over handicaps.

Het verhogen van het bewustzijn over de preventie van handicaps is uiterst belangrijk, aangezien de meeste handicaps in Afrika het gevolg zijn van vermijdbare oorzaken. Zwangere moeders en hun partners dienen bewust te zijn van het risico van bepaalde praktijken om het risico op handicaps in het (ongeboren) kind te voorkomen. Zorgverleners en families beschikken niet over voldoende informatie over de handicap van hun kind of over de voor hen beschikbare diensten. Ze zijn zich vaak niet bewust van het belang vroegtijdige toegang tot gezondheidszorg en revalidatie, terwijl dit het risico op complicaties en de ontwikkeling van secundaire handicaps flink kan verminderen.

Voorlichting over handicaps in klinieken

Projectduur:                2015
Locatie:                        7 klinieken in Mutare District
Doelgroep:                   800 mensen en 60 medewerkers in de klinieken
Tot op heden bereikt: 848 mensen en 46 medewerkers in de klinieken

Wij ondersteunen voorlichtingscampagnes over handicaps in 7 klinieken in het Mutare District. Deze campagnes zijn gericht om het bewustzijn over de preventie van handicaps en het belang van vroege identificatie bij baby's en jonge kinderen te vergroten. Vroegtijdige signalering verbetert de kansen voor tijdige behandeling en hierdoor kunnen de negatieve gevolgen van de handicap op het functioneren van het kind en het gezin vermindert worden. De campagnes zijn speciaal ontworpen voor de doelgroep en bevatten presentaties, discussies en drama activiteiten.

Bent u enthousiast geraakt door ons werk en wilt u ervoor zorgen dat meer ouders en verzorgers zich bewust worden van het belang van vroege identificatie en tijdig medische behandeling en revalidatie voor hun kinderen? Steun ons werk dan met een donatie.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?