Schenken met belastingvoordeel

Wist u dat u meer gehandicapte kinderen kans op een betere toekomst kunt geven zonder dat het u meer kost? U kunt namelijk belastingvrij schenken aan S4S! Als u via een schriftelijke overeenkomst aan S4S schenkt, betaalt de Belastingdienst mee aan uw gift. Zo kunt u met hetzelfde bedrag meer kinderen met een handicap bereiken.

De belastingdienst hanteert twee soorten giften; normale giften en periodieke giften.

Normale giften

Voor gewone giften geldt een drempelbedrag en een maximum bedrag. Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van €60. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Maar u mag niet meer aftrekken dan het maximum. Dat is 10% van uw drempelinkomen. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek.

Voorbeeld
Stel, uw jaarinkomen is €28.000 en u doet een eenmalige geeft van €400 aan S4S. De Belastingdienst berekent een drempelbedrag van 1% van uw jaarinkomen. In dit voorbeeld is dat €280. Dit bedrag wordt afgetrokken van de eenmalige gift en is niet belastingvrij. Maar; €400 - €280 = €120 mag u dan opgeven bij de Belastingdienst als aftrekbare gift, en daarover hoeft u dus geen belasting te betalen.

Periodieke giften

Zet u de gift om in een periodieke gift, dan hanteert de Belastingdienst geen drempelbedrag. Als u uw gift laat vastleggen in een periodieke schenking bij S4S, dan kunt u alle donaties aftrekken. Zelfs donaties kleiner dan 1% van uw bruto inkomen. U krijgt maximaal de helft (52%) van het aan S4S geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Hoe groot dit belastingvoordeel is, hangt onder meer af van uw inkomen. 

Gebruikt u het voordeel dat u zo heeft om extra te doneren, dan helpt u nog meer gehandicapte kinderen aan een gezonde toekomst. En doordat  u uw donatie voor meerdere jaren vastlegt, kunnen we hiermee structureel hulp bieden.

Vanaf 1 januari 2014 is het niet meer nodig periodiek schenking vast te laten leggen in een notariële akte om deze aftrekbaar te laten zijn voor de inkomstenbelasting. Het kan nu simpelweg door middel van een schenkingsovereenkomst die u direct met ons afsluit. Een voordeel; hierdoor vervallen de extra notariskosten.
Voor meer informatie over normale en periodieke giften kunt u natuurlijk terecht op de website van de Belastingdienst.

Wilt u belastingvrij schenken aan S4S? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen de ‘formaliteiten’ af te ronden.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?