Onze geschiedenis

Stichting S4S Nederland is in 2007 opgericht door Isabelle de Vugt. We ondersteunen het werk van onze partnerorganisatie(s) in ontwikkelingslanden en zijn daarmee in Nederland met name een voorlichtende en fondsenwervende organisatie. Tot en met 2015 was het grootste deel van onze werkzaamheden gericht op de ondersteuning van de ontwikkeling en de programma's van onze partnerorganisatie in Zimbabwe, ook opgericht door Isabelle in 2008. Deze organisatie werd opgericht als een reactie op de toenemende uitsluiting van kinderen met een handicap en hun verzorgers in hun gemeenschappen, het onderwijs en de gezondheidszorg in Zimbabwe.

Voordat Isabelle Stichting S4S Nederland oprichtte was zij in 2006 werkzaam voor een sport en ontwikkelingssamenwerking organisatie in de stad Mutare, Zimbabwe. Daar raakte ze vertrouwd met de steeds groeiende ongelijkheid en sociale problemen van kinderen met een handicap. Door haar achtergrond in het gebruik van de kracht van sport als middel om sociale kwesties, gezondheid en stigmatisering van kinderen met een handicap aan te pakken ontstond het idee van S4S.

In 2008 begon de lokale partnerorganisatie in Zimbabwe op kleine schaal, en werkte in eerste instantie enkel met vrijwilligers. De eerste programma’s waren gericht op integratie van gehandicapte kinderen in scholen en wijken, en hiervoor werden sport en spel als middel ingezet. Ook werd er in deze eerste fase gericht gewerkt met oudersteun groepen. Sinds de oprichting heeft de organisatie in Zimbabwe zich ontwikkeld tot een professionele organisatie met een team van fulltime medewerkers, tal van lokale en internationale vrijwilligers en diverse projecten. 

Inmiddels richt Stichting S4S Nederland zich minder specifiek op ondersteuning van de partner in Zimbabwe, maar zetten we ons in voor lokale partners in andere ontwikkelingslanden.

We zijn zeer trots dat onder leiding van Isabelle Stichting S4S Nederland en onze partner in Zimbabwe diverse internationale onderscheidingen hebben mogen ontvangen voor de unieke, holistische en familie georiënteerde aanpak die wordt gebruikt voor het streven naar gelijke rechten voor kinderen met een handicap.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?